عدهای معتقدند که شکل این انفجار شبیه به انفجار بمبهای اتمی بوده و محدودهی عظیمی را تخریب کرده است ، اما این انفجار ظاهرا از ۲۷۵۰ تن نیترات آمونیوم (کود شیمیایی) بوده.
احتمال داده شده که شروع آتشسوزی، از اتصال برق بوده که در نهایت به انفجار مواد نیترات در یک انبار مهمات مصادره شده، ختم شده
نخستوزیر لبنان تایید کرد که این انفجار در واقع از یک انبار خطرناک در بندر بوده که آمونیوم نیترات مصادر شده از یه کشتی در آنجا قرار داشت
این انفجار بزرگ، خسارت زیادی را به کشور لبنان وارد کرده است. صدای انفجار به قدری شدید بود که برخی از مردم برای مدتی شنوایی خود را از دست داده بودند.
در حال حاضر به دلیل بویی مشابه بمبهای شیمیایی، بسیاری از مردم در حال تخلیه شهر هستند.
در واقع تا این لحظه علت انفجار بیروت، آتشسوزی از اتصال برق اعلام شده است که در نهایت این آتشسوزی به انفجار مرکز نگهداری مهمات توقیف شده در سالهای اخیر ختم شده.
فعلا جزییات بیشتری در این زمینه در دسترس نیست
(در تصویر، انباری که مواد منفجره به صورت نادرست انبار شده اند را می بینید)
«حمد حسن» اعلام کرد، تعداد جانباختگان انفجار بیروت حدود ۸۰ نفر است اما صدها تماس برای پرسیدن سوال درباره مجروحان و مفقودان این حادثه وجود داشته و بنابراین تعداد کشتهها رو به افزایش است. تعداد مجروحان حدود ۴۰۰۰ نفر است.
معاون سخنگوی دبیر کل سازمان ملل نیز اعلام کرد، ۴۸ نفر از پرسنل سازمان ملل و ۲۷ نفر از خانوادههای آنها در این انفجار زخمی شدهاند.
سران و مقامات کشورهای عربی قطر، عراق، کویت، عمان و امارات در تماس با رئیسجمهور و نخستوزیر لبنان همدردی خود را با دولت و ملت این کشور در پی انفجار بندر بیروت اعلام کردند.
رئیسجمهور ترکیه با «میشل عون» همتای لبنانی خود تماس تلفنی برقرار و بر آمادگی کشورش برای کمک به لبنان تاکید کرد.
نخستوزیر کانادا ضمن ابراز ناراحتی از انفجار مهیب در بیروت، تأکید کرد کشورش آمادگی ارائه هرگونه کمک ضروری به لبنان را دارد.
رئیسجمهور افغانستان ضمن ابراز همدردی، ابراز امیدواری کرد دولت و مردم لبنان بتوانند این حالت «دشوار و غمانگیز» را مدیریت و با موفقیت از آن عبور کنند.
ظریف در گفتوگوی تلفنی با «شربل وهبه»، با اعلام مراتب همدردی با ملت و دولت لبنان، جان باختن شهروندان لبنانی در حادثه انفجار بیروت را به همتای لبنانی و ملت و دولت این کشور تسلیت گفت.